Services

EMERGE

finding the art towards social change

Χρησιμοποιήσε τα 5 στάδια του EMERGE συμφώνα με τις δικές σου ανάγκες.

ΔΕΣΙΜΟ . ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΣΥΝΔΕΣΗ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΟΙΡΑΣΜΑ

Τα εργαστήρια σχεδιάζονται συμφωνα με τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκε από την Βαλεντίνα Σωκράτους, όπου αξιοποιώντας τεχνικές και μεθόδους μη τυπικής και άτυπης μάθησης (θέατρο, performance, μουσειακό θέατρο, αυτοσχεδιασμός, δημιουργική γραφή, ζωγραφική, installations) δίνετε στους συμμετέχοντες η δυνατότητα για δημιουργική αυτοέκφραση.

Καθέ ένα από τα στάδια του EMERGE αν και αλληλένδυτα μεταξύ τους, μπορούν να εφαρμοστούν και ως αυτόνομα εργαστήρια καλύπτωντας έτσι ακρίβως την εκάστοτε αναγκή της κάθε ομάδας. Είτε αφορά το εργασιακό περιβάλλον με στόχο το το δέσιμο της ομάδας και ενίσχυση της συνεργασίας και τη δημιουργικότητας, είτε αφορά μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρειάζονται έναν ενναλακτικό τρόπο επικοινωνίας και διάδρασης, χωρίς λογοκρισία, η ευελιξία η προσαρμοστικότητα της μεθοδολογίας μπορεί να ανταπεξέλθει. Το EMERGE είναι για όλους, είναι ένα εργαλείο για τη δημιουργία κοινωνικής αλλαγής σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινότητα απο την τοπικη κοινοτητα.


  • Κυκλος 16 τρίωρων βιωματικών εργαστηρίων
  • Κυκλός με 4 τρίωρα βιωματικά εργαστήρια
  • Αυτοτελές εξάωρο βιωματικό εργαστήρι
  • Κύκλος εκπαίδευσης εκπαιδευτών (custom made διάρκεια )

  • Γλώσσα υλοποίησης: Ελληνικά και Αγγλικά
  • Εώς 12 μέλη ομάδας
  • Για άτομα από 15 ετών και άνω
  • Καμια πρωτύτερη γνωση και εμπειριά με τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες είναι απαραίτητη.

Katharsis/ Κάθαρσις

Ένα 6ωρο βιωματικο εργαστήρι για ενήλικες με στόχο την εκφράση και εξερεύνηση συναισθηματών μέσα από εικαστικές και παραστατικές τεχνικές.

Α performative workshop exploring emotions aiming to discover with the participants different ways of connecting with our feelings and with others.

Train the trainers

Η μεθοδός του EMERGE μπορεί να αξιοποηθεί σε πολλαπλά πλαίσια για επαγγελματίες εμψυχωτές, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εικαστικούς.

The EMERGE methodology can be adapt to various environments and can be a powerful tool of engagement and impact to your team and your community.

Pop Up Participatory Museums

Η δημιουργία απο κάτω προς τα πάνω ενός συμμετοχικού pop up μουσείο με το αποτελέσμα της εργασίας της ομάδας δράσης σου με στόχο την εμπλοκή και τη διάδραση με την τοπική κοινωνία.

The creation of a bottom up, pop up participatory museum designed to showcase your core teams work in order to involve and interact with your local community.

TESTIMONIALS


…..Η δε ομιλία που έκανα στα πλαίσια του pop up συμμετοχικού μουσείου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεν έχω ξαναμιλήσει ποτέ και σε κανέναν, τόσο ανοιχτά για όλα εκείνα που έχω ανακαλύψει για εμένα και τη νόσο, μέσω της ψυχοθεραπείας. Δεν έχω ανοιχτεί ποτέ σε τόσο μεγάλο βαθμό και με τόση αίσθηση ασφάλειας, την οποία ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό η διοργάνωση. Δεν περίμενα ότι θα βρεθεί τόσος κόσμος, ο οποίος θα κάτσει και θα ακούσει μια ιστορία ενός ξένου για την διπολική διαταραχή και θα έχει απορίες, θα ενδιαφερθεί παραπάνω, θα αναρωτηθεί. Θα πάει σπίτι αλλαγμένος.

Στέλιος Ανατολίτης, κωμικός, συγγραφέας, ομιλητής στο EMERGE Pop Up Participatory Museum

Η εμπειρία μου στο EMERGE ήταν ουσιώδης, την χρειαζόμουν, πήρα πράγματα, έδωσα πράγματα. Μια ενδυναμωτική εμπειρία, χαίρομαι που ήμουν κομμάτι της. Έχει νόημα αυτό που κάναμε, έναν να επηρεάσαμε είναι κέρδος, δηλαδή η δυναμική ότι μια ομάδα φτιάχνει κάτι και μάλιστα είναι τόσο εξωστρεφές με Live με συμμετοχικότητα με ποικιλία ερεθισμάτων, θεωρω ότι εγώ από όλο αυτό έφυγα αλλαγμένη.

Βικυ Γιαννακίδου, παιδαγωγός, μέλος ομάδας δράσης EMERGE


Let’s emerge and create the change we need.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ